غذای ایرانی

انواع غذاهای متنوع ایرانی

غذای ایرانی


شماره ۱: زرشک پلو با مرغ

  • ‎برای تهیه زرشک پلو با مرغ، ابتدا مرغ را با نمک، زردچوبه و فلفل سیاه مزه‌دار کرده و در یخچال استراحت می‌دهیم. سپس سیر و پیاز را تفت داده و مرغ را سرخ می‌کنیم. رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و پس از سرخ شدن، آب و ادویه‌ها را به قابلمه اضافه می‌کنیم تا مرغ بپزد. در حین پخت، زرشک و برنج را آماده می‌کنیم. پس از آبکشی برنج، ته‌دیگ را آماده کرده و برنج را دم می‌کنیم. در نهایت، زرشک را تفت داده و به خورش اضافه می‌کنیم و پس از دم کشیدن برنج و خورش، با زرشک و زعفران تزئین کرده و سرو می‌کنیم.‎

  • شماره ۲: لوبیا پلو

    برای تهیه لوبیا پلوی خوشمزه، ابتدا لوبیا سبزها را پاک کرده و خرد می‌کنیم. سپس پیاز و سیر را خرد کرده و در روغن تفت می‌دهیم تا عسلی شوند. گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا رنگ آن تغییر کند، سپس گوجه فرنگی خرد شده را به مواد می‌افزاییم. بعد از تبخیر آب گوشت، لوبیا سبزها را اضافه کرده و تفت می‌دهیم. رب گوجه فرنگی را تفت داده و به مواد اضافه می‌کنیم. سپس این مخلوط را کنار می‌گذاریم تا سرد شود. در یک قابلمه آب جوش می‌کنیم، برنج را می‌شوییم و به آن اضافه می‌کنیم. پس از نیم‌پز شدن برنج، آن را آبکش کرده و لایه‌لایه با مواد لوبیا در قابلمه می‌ریزیم. پس از پخت کامل، لوبیا پلو را سرو کرده و با سالاد شیرازی می‌توانید میل کنید.

  • شماره ۳ : خورش فسنجان

    برای تهیه خورش فسنجون گیلانی، ابتدا مرغ‌ها را شسته و با نمک و فلفل طعم‌دار می‌کنیم. سپس پیاز را خرد کرده و در روغن تفت می‌دهیم تا شفاف شود، سپس زردچوبه و گردو پودر شده را اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم. بعد آب را به قابلمه می‌افزاییم و می‌گذاریم تا جوش بیاید. پس از جوشیدن، حرارت را کم کرده و اجازه می‌دهیم تا گردو روغن بیندازد (حدود ۲-۳ ساعت). سپس رب انار و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و مرغ‌های سرخ شده را به خورش می‌افزاییم. در آخر، زعفران و در صورت تمایل شکر را اضافه کرده و خورش را برای ۱-۱.۵ ساعت دیگر روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا جا بیفتد. خورش فسنجون را با برنج دمی یا کته سرو می‌کنیم.

  • شماره ۴: چلوگوشت

    برای تهیه چلو گوشت مجلسی، ابتدا پیازها را خلالی خرد کرده و با روغن در قابلمه تفت می‌دهیم تا شفاف شوند. سپس زردچوبه را اضافه کرده و پیاز و زردچوبه را خوب تفت می‌دهیم. گوشت گردن گوسفندی را تمیز کرده و شسته، سپس به قابلمه اضافه کرده و با پیاز تفت می‌دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد. در صورتی که می‌خواهید، رب گوجه فرنگی را هم اضافه کرده و خوب تفت می‌دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس آب را به قابلمه اضافه کرده و حرارت را زیاد می‌کنیم تا جوش بیاید، سپس حرارت را کم کرده تا گوشت با حرارت ملایم بپزد (۳ تا ۴ ساعت). در نیم‌ساعت آخر پخت، نمک و فلفل را تنظیم کرده و سپس چلو گوشت را با پیاز داغ و زرشک تزیین و با برنج آبکش یا باقالی پلو سرو می‌کنیم.

  • شماره ۵: باقالی پلو با ماهیچه

    برای تهیه باقالی پلو با ماهیچه، ابتدا باقلا را شسته و برنج را خیسانده و در آب جوش همراه با نمک و باقلا می‌پزیم. سپس برنج و باقلا را آبکشی کرده و در قابلمه‌ای با روغن و ته‌دیگ دلخواه لایه‌لایه می‌ریزیم، سپس کره و آب اضافه کرده و دم می‌گذاریم. در کنار آن، پیاز را تفت داده و با زعفران، فلفل و زردچوبه ترکیب می‌کنیم، سپس ماهیچه را اضافه کرده و با دارچین و آب می‌پزیم تا نرم شود. در نهایت، ماهیچه و آب آن را جداگانه سرو می‌کنیم.

  • شماره ۶: ته چین مرغ

    برای تهیه ته چین مرغ مجلسی، ابتدا مرغ را با پیاز، زردچوبه و دارچین در آب می‌پزیم تا طعم‌دار شود. پس از خرد کردن مرغ، آن را با ادویه‌های بیشتر تفت می‌دهیم. سپس زرشک را با کره و پودر قند تفت داده و کنار می‌گذاریم. برنج را می‌پزیم، سپس با زرده تخم‌مرغ، ماست، گلاب و زعفران مخلوط می‌کنیم. برنج مخلوط‌شده را در قابلمه چرب‌شده فشرده کرده و لایه‌ای از مرغ و زرشک را می‌ریزیم. پس از افزودن بقیه برنج، آن را فشرده و کره می‌ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا دم بکشد. ته چین را پس از پخت به آرامی برمی‌گردانیم و با خلال پسته و زرشک تزیین می‌کنیم.

  • شماره ۷: خورش قیمه

    برای تهیه خورش قیمه مجلسی، ابتدا لپه را چند ساعت قبل در آب بخیسانید. سپس پیازها را خرد کرده و با روغن تفت دهید تا نرم شوند. گوشت را خرد کرده و به پیاز اضافه کنید، سپس کمی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و خوب تفت دهید تا رنگ آن تیره شود. لپه را اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید، سپس آب را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید خورش به مدت یک و نیم تا دو ساعت بپزد. لیمو عمانی‌ها را از وسط نصف کرده و تخمه‌ها را خارج کنید، سپس به خورش اضافه کنید. زعفران دم کرده، نمک، فلفل و دارچین را اضافه کرده و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد. سیب‌زمینی‌ها را خلالی خرد کرده و پس از شستشو و خشک کردن، در روغن سرخ کنید. در نهایت خورش را با سیب‌زمینی سرخ‌شده تزیین کرده و همراه با برنج سرو کنید.

  • شماره ۸: آبگوشت (دیزی)

    برای تهیه آبگوشت سنتی، ابتدا نخود و لوبیا را جداگانه به مدت چند ساعت بخیسانید و چند بار آب آنها را تعویض کنید. در قابلمه‌ای کمی روغن بریزید و گوشت را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس نخود و لوبیا را اضافه کرده و یک دقیقه تفت دهید. گوجه فرنگی پوست گرفته و پیاز را نیز به قابلمه اضافه کنید، سپس ۸ لیوان آب جوش بریزید و اجازه دهید مواد با حرارت ملایم به مدت ۲ تا ۲.۵ ساعت بپزند. سیب‌زمینی‌ها را پس از شستشو به قابلمه اضافه کرده و سپس چربی اضافی را خارج کرده و با پیاز باقیمانده له کنید و به قابلمه برگردانید. رب گوجه فرنگی را تفت دهید و به همراه نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه کنید و بگذارید ۳۰ دقیقه دیگر بپزد. در نهایت، آبگوشت را می‌توانید به صورت جداگانه سرو کنید یا همه مواد را با هم در کاسه ترکیب کرده و سرو نمایید.

  • شماره ۹: هویج پلو

    هویج پلو هم از غذاهای فوری و خوشمزه ای است که در دسته بندی غذاهای پلویی و چلویی قرار می گیرد. این غذای خوشمزه، با کمی تغییر تقریبا ورژن محدود شده همان زرشک پلو با مرغ است.

  • شماره ۱۰: قورمه سبزی

    خورشت بسیار محبوب و دوست داشتنی قورمه سبزی که هم نیازی به معرفی ندارد و تقریبا کمتر ایرانی را می توانیم پیدا کنیم که این خورشت خوشمزه را دوست نداشته باشد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد